Zašto je SEO pisanje važno?

U prethodnom članku (Što je SEO pisanje?) objasnili smo da je SEO optimizacija za tražilice, i da je to strategija čije provođenje u djelo možete vršiti na vrlo kreativne načine. Naime, bitni dijelovi tog procesa su planiranje, kreiranje i optimiziranje, na prvom mjestu ključnih riječi, koje potencijalni korisnici vašeg proizvoda ili usluge koriste da bi došli upravo do vas. To su temelji.

Ovdje ćemo se pozabaviti s važnošću SEO pisanja i zbog čega je nužno znati sve o tome.

Za priču, ključni element, kad je SEO pisanje u igri, je SADRŽAJ, koji moramo napisati tako da bude uvjerljiv i da motivira čitatelje/korisnike da nas pronađu, da ih privučemo i da ih zadržimo.

On mora biti, ni više ni manje, nego AUTENTIČANVRHUNSKI NAPISAN. To je osnovni postulat content marketinga, koji je sastavni dio današnjeg poslovanja. Sadržaj, i samo fenomenalan sadržaj. Zašto toliko inzistiram na njemu?

Opširnije

Što je SEO pisanje?

Da bismo to objasnili, prvo moramo znati što je SEO. To je kratica za Search Engine Optimization, odnosno optimizacija za tražilice. No prije svega, SEO znači planiranje, stvaranje i tek onda optimiziranje sadržaja.

Tim procesom bave se sve digitalne agencije koje drže do sebe, web dizajneri, te svi u radnici u marketingu koji žele uspjeti u svom poslu. Malo prije smo spomenuli što SEO predstavlja, no što je s pisanjem?

Opširnije

UX dizajneri u obrani web projekta

Razmišljajući o zadacima UX dizajnera u našoj web agenciji, a kako bi što više odgovarali na potrebe klijenata i kako tu interakciju između njih učiniti što boljom, shvatio koliko je web dizajn pretrpio štetu u proteklih 5 godina.

Naime proteklih se godina poplavom "web dizajnera" koji nisu imali ni poštene vlastite stranice počeli nuditi "kvalitetne" web stranice po par tisuća kuna, da na kažem po 1000kn, dogodila destrukcija profesije u očima kvalitetnijih klijenata, tvrtki iz srednjeg segmenta. 

Opširnije

Cijena izrade web stranice

Vrijednost izrade web stranice može se segmentirati na sličan način kako primjerice poznajemo razrede cijene automobila, znamo da postoje najpovoljnija, srednja klasa, viša, visoka i top klasa automobila.

Zato web agencijama nije lako odgovoriti na česti upit "Pošaljite mi ponudu za izradu web stranice." u kojem nije naveden cjenovni razred ili obim sadržaja, funkcionalnosti, željeni stupanj dorađenosti, željeni dizajn, konkurencija koju se želi prestići...

Slikovito  rečeno, da za izradu ponude znamo traži li klijent Fiat 500 ili Ferrari Monca SP1  od svoje nove web stranice :-) .

Opširnije