5 načina kako možete poboljšati stranice proizvoda na vašem web shopu

Ako imate ili planirate izraditi web shop, stranice vaših proizvoda na web shopu moraju biti učinkovite u pretvaranju posjetitelja u kupce.

Stranice proizvoda su najvažniji djelovi svakog web shopa. Na stranicama proizvoda se donose konačne odluke o kupnji. Iz tog razloga, od vitalne je važnosti da vaše stranice proizvoda budu kvalitetne kako ne bi gubili potencijalne kupce.

Evo 5 načina da poboljšate učinkovitost stranica proizvoda u vašem web shopu:

 

1. Neka vaš web shop bude vidljiv na Googleu

S obzirom da danas već skoro svaka osoba koristi Google tražilicu za pretraživanje interneta, veoma je bitno omogućiti Google tražilici da dobro rangira vašu web stranicu za relevantne ključne riječi.

Kako bi vaš web shop bio vidljiviji na tražilicama, jedna od najvažnijih stvari je imati kvalitetan sadržaj koji će ljudi djeliti na društvenim mrežama i drugim web stranicama. Ako nemate iskustva u optimizaciji webova za tražilice, najbolje je za ta angažirate profesionalce.

2. Web shop mora biti prilagođen svim uređajima

Vjerovatno više od pola posjetitelja vašeg web shopa dolazi preko mobitela i tableta. Taj postotak će samo sve više rasti. Ako vaš web shop nije prilagođen za mobilne uređaje, sada je krajnje vrijeme da to promijenite.

Responzivan dizajn je najbolji način da vaš web shop napravite kompatibilnim sa svim uređajima. Ako web shop ima responzivan dizajn, to znači da se on automatski optimizira za veličinu ekrana u kojoj osoba pregledava web shop.

2015. godine Google je u svoj algoritam za rangiranje stranica na tražilici smjestio i stavku o prilagodljivosti web stranice ili shopa uređaju. To znači da web stranice sa dizajnom prilagođenim i za mobilne uređaje imaju prednost pri rangiranju na Google tražilici.

3. Koristite izvrsne fotografije proizvoda

Fotografije prodaju proizvode tako što pomažu kupcima vidjeti što će to točno dobiti. Dobra fotografija detaljno prikazuje proizvod, konzistentna je i motivira na kupnju. Ako u web shopu preprodajete proizvod, ne morate obavezno koristiti sliku od proizvođača ako ona nije dovoljno kvalitetna već angažirajte vlastitog fotografa da vam napravi nove kvalitetne fotografije.

Kada slikate proizvode za web shop najbolje je koristiti neku neutralnu pozadinsku boju poput bijele na kojoj će se proizvod jasno vidjeti. 

4. Napišite detaljan opis proizvoda

Opisi proizvoda su ključni. Moraju biti detaljni, jasni i motivirati osobu na kupnju, kao i fotografija. Ako ne znate o čemu biste pisali, evo nekoliko pitanja na koja bi potencijalni kupci htjeli znati odgovor prije kupnje:

  • Od čega je proizvod napravljen, materijali, sirovine itd.?
  • Za što se koristi?
  • Za koliko vremena proizvod može biti dostavljen?
  • Koliko košta dostava?
  • Postoji li garancija?
  • Može li se proizvod vratiti?

5. Dokaz o kvaliteti

Vaši potencijalni kupci će trebati malo uvjeravanja prije kupnje preko njima nepoznatog web shopa. Najbolji način da ih uvjerite u kredibilitet vašeg web shopa i kvalitetu proizvoda koje prodajete jest putem ‘dokaza o kvaliteti’. Neki od načina na koje možete dokazati kvalitetu su:

  • Pojavljivanja u medijima: objavite logotipove poznatih medija u kojima ste se pojavili
  • Neće odmoći ako imate puno pratitelja na društvenim mrežama
  • Recenzije kupaca koji su kupili vaš proizvod
  • Svjedočanstva korisnika o korištenju vaših proizvoda

Nakon što su potencijalni kupci pročitali opis proizvoda i vidjeli sliku te se zainteresirali za proizvod, ovakvi dokazi o kvaliteti proizvoda će im dati dodatnu motivaciju za kupnju.

Stranice proizvoda su ključni dio kupčevog procesa kupovine te imaju direktan utjecaj na profitabilnost vaše tvrtke, i zato je bitno da se potrudite oko kvalitete tih stranica.