Prestanite snižavati cijene, dodajte vrijednost proizvodu

Prestanite snižavati cijene, dodajte vrijednost proizvodu

Za mala poduzeće, snižavanje cijena ne vodi nigdje. Zapravo, ono često dovodi do snižavanja profita i malog porasta novih klijenata. Bolji način povećanja prodaje je kreiranje veće vrijednosti vašeg proizvoda.
Bez obzira na područje kojim se bavite, snižavanje cijena treba prepustiti „velikim igračima“.

Vaši kupci cijene vaš proizvod više od ostalih konkurenata. Zato su i izabrali vas. Vi nudite nešto što drugi nemaju i ne smijete to podcijeniti.

Snižavanje cijena dovesti će do smanjenja vašeg profita, a s druge strane nije realno da se možete cjenovno nadmetati sa velikim firmama. Sama njihova veličina garantira im pobjedu u bitci s vama.

U gotovo svakom slučaju, u svakoj kategoriji, većina ljudi ne kupuje samo na osnovi cijene.

Problem je u tome što vas oni pokušavaju uvjeriti kako njihova kupnja ovisi o što većem snižavanju cijena. Ne vjerujte u to. Cijena je samo dio onoga što oni traže.

Umjesto toga, ponudite im bolji proizvod.

Da, dodavanje vrijednosti iziskuje više posla, ali bolje je utrošiti vrijeme na poboljšanje proizvoda i povećanje profita nego na snižavanje cijena i lažno nadanje o povratku investicija.
Prestanite razmišljati o snižavanju cijena! Dodavanje više vrijednosti uvijek je bolja opcija od naplaćivanja manje svote novca. Umjesto da razmišljate o tome koliko nisko vaše cijene moraju biti, razmišljajte o tomu što vaši kupci uistinu žele kupiti i kako možete poboljšati vaš proizvod.

Ovakvo razmišljanje odvaja mnoge uspješne tvrtke od onih prosječnih. Vrijednost, ne cijena, je kompetitivna prednost s kojom ćete moći konkurirati „velikim igračima“.