UX dizajneri u obrani web projekta

Razmišljajući o zadacima UX dizajnera u našoj web agenciji, a kako bi što više odgovarali na potrebe klijenata i kako tu interakciju između njih učiniti što boljom, shvatio koliko je web dizajn pretrpio štetu u proteklih 5 godina.

Naime proteklih se godina poplavom "web dizajnera" koji nisu imali ni poštene vlastite stranice počeli nuditi "kvalitetne" web stranice po par tisuća kuna, da na kažem po 1000kn, dogodila destrukcija profesije u očima kvalitetnijih klijenata, tvrtki iz srednjeg segmenta. 

Opširnije

Cijena izrade web stranice

Vrijednost izrade web stranice može se segmentirati na sličan način kako primjerice poznajemo razrede cijene automobila, znamo da postoje najpovoljnija, srednja klasa, viša, visoka i top klasa automobila.

Zato web agencijama nije lako odgovoriti na česti upit "Pošaljite mi ponudu za izradu web stranice." u kojem nije naveden cjenovni razred ili obim sadržaja, funkcionalnosti, željeni stupanj dorađenosti, željeni dizajn, konkurencija koju se želi prestići...

Slikovito  rečeno, da za izradu ponude znamo traži li klijent Fiat 500 ili Ferrari Monca SP1  od svoje nove web stranice :-) .

Opširnije

Održavanje i ažuriranje web stranica. Paketi održavanja web sjedišta

Aktivnosti održavanja web stranica ( eng. Website Maintenance)

Održavanje web stranice obuhvaća sve aktivnosti potrebne da se osigura stalna i potpuna operativnost web stranice.

Iako neadekvatno održavanje web stranice ponekad uistinu može biti posljedica stvarnih financijskih ograničenja, ne ažuriranje se najčešće javlja samo kao posljedica ravnodušnosti (što bi u našim krajevima rekli nemara). 

Opširnije

Kako ubrzati WordPress web stranicu

Web stranica nam je spora, možete li je ubrzati?

To pitanje čujemo skoro svaki dan i dobivamo upite  klijenata vlasnika i novih i ali starijih Wordpress web stranica. 

Ubrzanje nije ne rješivo, najčešće su brzine više od 3,5 sekunde, a postoji i slučajeva da nam se javljaju klijenti i s preko 10 sekundi, mi svakodnevno uspješno radimo na optimizaciji brzine, ali da postoji čarobni štapić ne postoji, govorim to zato što korisnici očekuju "čudo i čarobno rješenje".

Opširnije

Ubrzanje web stranice - optimizacija brzine Wordpress web stranica

Moja Wordpress Web stranica  je spora! 

Bilo da se radi o "profesionalno" rađenoj  web stranici ili nekoj verziji in-house izrade web stranice ili web shopa često nam se klijenti javljaju s problemom sporog učitavanja internet web stranice, pogotovo često riječ je o sporoj Wordpress web stranici.  

Razvili smo set tehnika koje daju rezultate u najrazličitijim stanjima koje smo zatjecali kod klijenata.

Opširnije