Zašto trebate web stranicu iako ste prisutni na poslovnim web direktorijima

Web direktorij vs vlastita web stranica

Mnogi ljudi smatraju da im web stranica ne treba iz razloga što im je tvrtka već prisutna na velikom broju web direktorija i u raznim online poslovnim imenicima poput poslovna.hr i fininfo.hr.

No web direktoriji nikako ne bi trebali biti zamjena za web stranicu.

Evo što propuštate ako vaša tvrtka nema web stranicu već se samo pojavljuje na direktorijima:

Ne informirate dovoljno svoje potencijalne kupce

Na web direktorijima su prisutne samo najosnovnije informacije o tvrtki poput adrese, kontakt brojeva telefona, emaila i drugih najosnovnijih podataka. To nikako ne može nadomjestiti poslovnu web stranicu koja ima sadržaj koji potencijalni kupci žele pročitati o tvrtki prije nego krenu sa njom poslovati.

Na web direktorijima ne postoje najutjecajniji sadržaji koji web stranice imaju poput:

  • Stranica 'O nama' koja upoznava potencijalnog klijenta sa tvrtkom
  • Informacije o vašim proizvodima ili uslugama
  • Tko su vaši kupci i kakva su njihova iskustva (reference i svjedočanstva korisnika)
  • Detaljne kontakt informacije sa kontakt formom za brzo slanje upita

Web direktoriji često imaju zastarjele podatke

Na direktorijima su često stari brojevi telefona i stare informacije o tvrki. Iz tog razloga, nerjetko i sami potencijalni kupci ne vjeruju u točnost podataka na direktorijima. Ako bi vam htjeli poslati email, ne mogu biti sigurni da je to još uvijek valjana email adresa te bi ih to moglo odvratiti od kontaktiranja.

Nemate mogućnosti doći na dobru poziciju na Google tražilici

Kada potencijalni kupci budu tražili proizvod ili uslugu koje vi nudite, neće im se u rezultatima pretrage pojaviti vaša tvrtka u web direktoriju već vaša konkurencija koja ima web stranicu sa relevantnim sadržajem. Na taj način gubite potencijalne kupce pred konkurencijom.

Danas je već postala uobičajena stvar koristiti internet i Google tražilicu kako bi se osoba bolje upoznala sa proizvodom ili uslugom koje planira kupiti ili pronašla tvrtku koja nudi proizvode ili usluge koje joj trebaju. Svakako tu prednost imaju tvrtke sa web stranicom i kvalitetanim sadržajem zbog kojeg se stranica pojavljuje na Google tražilici.

Tvrtke sa web stranicom mogu također iskoristiti pogodnosti pisanja bloga što njihovu tvrtku može prikazati u autoritativnom svijetlu, kao stručnjake u svojoj djelatnosti, te također dovesti do dobre pozicije na Google tražilici za upite koji se tiču njihove djelatnosti i koje bi njihovi potencijalni kupci tražili na Googleu.

Ako nemate web stranicu a razmišljate o izradi, pogledajte našu uslugu izrade web stranica.

Zatražite ponudu za profesionalnu izradu web stranice