Da li i vi radite ove greške sa poslovnom web stranicom?

pogreške na poslovnim web stranicama

Održavanje web stranice inhouse tj. unutar firme može biti težak zadatak. Isprva to izgleda jednostavno; zaposlite web dizajnera koji vam izradi web stranicu i nadalje održavate web stranicu. No velik broj manjih tvrtki radi sljedeće greške, pa provjerite jeste li i vi među njima.

Web stranica izgleda kao da ju je pregazilo vrijeme

Trendovi na webu se stalno mijenjaju i stari dizajn zamjenjuje se novim suvremenim dizajnom.

Ono što je izgledalo dobro prije nekoliko godina više ne odgovara standardu koji vaši kupci očekuju danas.

Prvi dojam je najvažniji i zato se zapitajte što vaša poslovna web stranica govori o vašoj tvrtki. Odaje li dojam kao da vas nije briga kako izgledate online ili da ste zastarjela tvrtka sa zastarjelom web stranicom?

Ako je odgovor da, vrijeme je da napravite novu web stranicu koja će izgledati moderno i profesionalno.

Sadržaj na web stranici je dosadan i generički

Sadržaj na vašem webu bi trebao biti kreiran imajući na umu optimizaciju za tražilice (SEO) i angažman posjetitelja. S jedne strane trebate pripaziti da u sadržaj uključite ključne riječi koje će vas rangirati na tražilicama a s druge strane trebate napisati sadržaj koji vas izdvaja od konkurencije.

Ako niste dobri u pisanju sadržaja, uvijek možete angažirati profesionalne copywritere. Pročitajte naše savjete kako napisati utjecajan sadržaj za web stranicu.

Nemate CMS (Content Management System) za upravljanje sadržajem

Web stranice bez CMS-a nemaju mogućnosti jednostavnog unosa novog sadržaja, ažuriranja postojećeg sadržaja, brisanja zastarjelog sadržaja itd. Bez CMS-a vašu web stranicu vrlo je teško redovito ažurirati sa novim kvalitetnim sadržajem a svaku i najjednostavniju promjenu mora raditi web dizajner.

To oduzima mnogo vremena i truda. Krajnje je vrijeme da na vašu web stranicu stavite i CMS te počnete redovito ažurirati informacije na web stranici kako bi vašim potencijalnim kupcima olakšali informiranje o vašoj ponudi.

Web stranica je komplicirana

Ako se posjetitelj teško snalazi na stranici, vrlo je vjerojatno da će otići sa nje i potražiti vašu konkurenciju sa boljim webom. Ovo se najbolje vidi u visokom 'bounce rate'-u u Google Analyticsu tj. visokoj stopi odlazaka sa prve posjećene stranice na webu. Komplicirani meniji zbunjuju posjetitelje weba te oni gube strpljenje i najčešće odlaze.

Evo što možete napraviti kako bi poboljšali navigaciju po vašoj web stranici:

  • Koristite unutarnje linkove: to su linkovi koji vode na druge stranice vašeg weba te bi ih trebalo koristiti na logičnim mjestima u sadržaju kako bi odveli posjetitelja na drugu relevantnu stranicu weba.
  • Koristite calls to action tj. pozive na akciju: pozovite posjetitelje da pošalju upit, prijave se na newsletter ili obave kupnju. Jasni pozivi na akciju omogućit će zainteresiranim osobama da jednostavno naprave željenu akciju poput slanja upita ili kupovine a istovremeno će i vama pomoći poboljšati prodajne rezultate.
  • Optimizirajte web za mobitele: o važnosti weba optimiziranog za tražilice smo već pisali, a ukratko; web koji nije optimiziran za mobitele teško je pregledan i kompliciran te otežava pregledavanje stranice na mobilnim uređajima

Ako ste prepoznali svoju tvrtku u nekim od ovih grešaka, ispravite ih i vidjet ćete značajno poboljšanje poslovnih rezultata.

Trebate novu web stranicu?