Koja je razlika između jeftine i skuplje web stranice

Jeste li kad naišli na ponudu za web stranicu od 500 - 1000 kn dok bi nekad te cifre prelazile nekoliko tisuća kuna? Sigurno se pitate ima li kakve razlike između web stranice od par sto kuna i par tisuća kuna.

Možda razmišljate koja cjenovna opcija je bolja za vašu tvrtku pa evo da vam pojasnimo razliku između jeftine i skuplje web stranice.

U pravilu, novac koji ćete investirati u web stranicu razmjeran je količini posla koje će tvrtka koju ste angažirali odraditi za vas.

Ako angažirate tvrtku koja se posveti svakom web projektu i unese znanje, rad i trud kako bi ga kvalitetno odradila, to znači da ćete od te web stranice dobiti izvrsne rezultate no takva će web stranica više i koštati. Kvalitetna web stranica će biti izrazito ugodna za korištenje posjetiteljima, dizajn će pasati za sve uređaje i zahvaljujući tome tvrtka će djelovati profesionalno i vjerodostojno.

S druge strane, jeftine web stranice na prvu mogu zvučati kao odlična prilika. No problem sa jeftinom web stranicom je što jeftino = nekvalitetno = loši rezultati web stranice i loše utrošen novac.

Web stranicu trebate smatrati svojim zaposlenikom koji za vas prodaje 24 sata na dan, a sigurni smo da ne biste htjeli lošeg prodavača koji će više potencijalnih kupaca potjerati konkurenciji nego što će dovesti novih kupaca.

Kako znate da je jeftina web stranica loše utrošen novac?

Možda to nećete shvatiti odmah, ali čim se pojavi prva greška sa stranicom, ne budete mogli više dodavati novi sadržaj ili nešto treće, a nemate podršku koja bi vam sa time pomogla, tada ćete shvatiti da ste možda ipak trebali angažirati profesionalce i platiti odgovarajuću svotu.

Jeftine web stranice također nerjetko izgledaju veoma neprofesionalno i amaterski što nikako ne priliči jednoj ozbiljnoj tvrtki. Kada vam se jeftina web stranica finalizira, u najvećem broju slučajeva trebate ići tražiti i hosting partnera zato jer vam usluge hostinga nisu uključene.

Makar male i srednje tvrtke nemaju budžet kao velike tvrtke da bi mogle potrošiti velike iznose na web stranicu, one također mogu pronaći kvalitetnu uslugu izrade weba koju si mogu priuštiti a da to nije najjeftinija opcija na tržištu.

Vaši potencijalni kupci očekuju visoku kvalitetu web stranice na koju su već navikli redovito posjećujući webove poput Facebooka, Amazona, Applea itd. Oni trebaju dobiti dojam da mogu vjerovati vašoj tvrtki i proizvodima ili uslugama, a to se online može postići jedino profesionalnom web stranicom koja uspješno predstavlja vašu tvrtku.

Kako ćete znati da ćete dobiti kvalitetnu uslugu za cijenu?

Kvalitetna web agencija bi Vam trebala ponuditi sljedeće u izradi web stranica:

  • Vrhunsku kvalitetu i iskustvo (što se daje naslutiti po referencama)
  • Dizajn prilagođen svim uređajima
  • Vrhunski CMS (sustav za upravljanje sadržajem)
  • Dostupnost podrške
  • Održavanje web stranice
  • Integriran alat za digitalnu analitiku itd.

Na kraju krajeva, jeftina web stranica zapravo je skupa web stranica jer vam ne garantira da će raditi kako treba još barem nekoliko godina, loš je “prodavač” i loše predstavlja vašu tvrtku te narušava vaš ugled.

Kada se sve zbroji, jeftinije je odmah se odlučiti za agenciju koja ima kvalitetnu uslugu i cijenu koju si možete priuštiti a da to nije najjeftinija cijena za koju ne dobijete skoro ništa.

I u ovom slučaju važe one narodne poslovice: Ko jeftino kupuje, kupuje dva puta! ili Jeftina roba kasu prazni.