Web dizajn trendovi u 2017. za web shopove, koje bi svaki vlasnik web trgovine trebao znati

Web dizajn trendovi u 2017. za web shopove
Web dizajn trendovi u 2017. za web shopove

Na uspjeh vaše on line prodaje uvelike utječe i dizajn vaše web trgovine. Vizualno atraktivne i efikasne stranice direktno su povezane s brojem prodaja. Svijet web dizajna brzo se mijenja zbog sve većih zahtjeva kupaca. Zbog toga, kako bi ostali na vrhu, morate pratiti najnovije trendove.

Naši profesionalci iz područja web-dizajna predviđaju kako će upravo ovi trikovi vrijediti za nadolazeću 2017.

Usredotočenost na originalnost

Danas, velika većina 'lijepih' stranica izgleda slično. Prilagodljive su svim uređajima i efikasne, ali posjetitelji traže originalnost. Zato, kako bi poboljšali vaše šanse za prodaju, trebate imati unikatan dizajn.

Ovaj trend jača svaki dan. Zaposlite iskusne web dizajnere koji vam mogu pružiti jedinstveno iskustvo. Dajte im priliku i pri tomu naučite nešto novo vezano uz ovaj trend koji će zasigurno dominirati sljedeće godine.

Prilagođene i unikatne fotografije

Svaka fotografija na webu je važna, a korištenjem unikatnih fotografija dati će originalnost vašem dizajnu. Korištenje takvih fotografija pomoći će vam da napravite jedinstvenu temu koja će biti specifična za vašu stranicu. Stranice gdje se svaki element uklapa u jedinstvenu priču, izgledaju atraktivno i privlače nove klijente.

Ovaj trend odlično nadopunjuje prvi i daje vam još veću prednost pred konkurencijom.

Polu-plošni dizaj (Semi-Flat design)

Flat dizajn i minimalizam, općenito, dominirali su 2016. Ipak, ovaj trend se polako transformira u polu-plošni web dizajn, korištenjem sjena i prijelaza kako bi dobili dubinu elementa. Ove tehnike nesumnjivo oživljavaju prijašnji dizajn čineći ga vizualno atraktivnijim i korisnijim. (minmalistički plošni dizajn s izrazito dugim sjenama (flat long shadows))

'Lijeno' učitavanje (Lazy load)

Ovu tehnologiju trebali bi primjenjivati ako planirate pokrenuti web trgovinu. 'Lijeno' učitavanje omogućava instant pregled sadržaja pri čemu ne morate čekati učitavanje kompletne stranice. Ovo je od ključne važnosti za web trgovine, budući da je utvrđeno kako će kupci napustiti web košaricu ako čekaju da se stranica predugo učitava.

Zapamtite, danas pod predugim učitavanjem podrazumijevamo svako učitavanje duže od 3 sekunde. Brzina također utječe na vaše SEO rezultate.

Centrirani sadržaj za početne stranice

Ovaj pristup može biti itekako koristan za povećavanje broja konverzija budući da vaše najvažnije informacije stavlja pred oči posjetitelja.

Ova tehnika neće biti korisna za stranice s mnogo sadržaja. Za njih možete koristiti podijeljeni dizajn, što znači da doslovno stranicu dijelite u sekcije kako bi mogli grupirati vaš sadržaj ili članke.

Skriveni izbornici

(Hamburger izbornici) Ovaj trend počeo je 2016. i zadržati će se i u 2017. Skriveni izbornici su veoma korisni za web trgovine budući da se korisnik bez izbornika više pažnje može posvetiti stvarnom sadržaju stranice koja ga zanima. 

Samim time, posjetitelj će vjerojatnije obaviti konverziju.

Hoće li biti još trendova u 2017.?

Odgovor je : „Da!“

U ovom tekstu predstavili smo vam samo gruba predviđanja. Lista s popisom trendova proširit će se kako vrijeme bude prolazilo.