6 web dizajn trendova za 2017.

web dizajn trendovi za 2017.
web dizajn trendovi za 2017.

Kako su se dizajneri nastavili udaljavati od vrlo jednostavnih i minimalističkih smjerova, kroz 2016. su nam predstavljeni brojni novi stilovi i trendovi. Sve češće ponovno vidimo jake i vizualno impresivne web stranice. Implementacija novih tehnologija i softwarea kao što su Framer i Origami nastavlja proširivati mogućnosti u web dizajnu.

Pogledat ćemo šest trendova u web dizajnu koji će uzeti maha i razvijati se kroz 2017.

1. Mikrointerakcije

Mikrointerakcije se sve češće pojavljuju na webu, a s pojavom više novih i sofisticiranih alata za prototyping i implementaciju, ovaj trend će se nastaviti. Buck.tv je odličan primjer efektivne primjene mikrointerakcija. Hover efekti su visokostilizirani i prikazuju lijepe prijelazne animacije.

1ikrointerakcije


2. Dubinsko preklapanje elemenata

Trend koji se počeo razvijati predstavljanjem Googleovih Material smjernica je preklapanje elemenata kako bi se stvorila dubina. Ovaj trend je sve popularniji te može biti vrlo efektivan, pogotovo kada se koristi uz boje u kontrastu i velike sjene. Rezultat je suptilan, ali vrlo značajan, a može stvoriti lijepe prijelaze između elemenata kada korisnik scrolla web stranicu.

2 dubinsko preklapanje elemenata 
themeforest.net


3. Ručno crtana ikonografija

Trendovi u ikonama također napreduju i usko su vezani uz web dizajn. www.anyways web stranica pokazuje kako pažljivo implementirane ručno crtane ikone mogu pružiti odličan kontrast čistoj i uniformnoj tipografiji. Također se često koriste kako bi istaknule call to action poveznice poput "Kontaktirajte nas". Ova pojava je sve češća jer dizajneri i marketinški stručnjaci nastoje povećati stupanj konverzije suptilnim grafikama i efektima.

rucno crtana ikonografija


4. Oblici s raznobojnim gradientima

Stripe-ova nova web stranica je vrlo dobro primljena u industriji web dizajna i daje nam naslutiti stilove kojima bi dizajneri mogli biti inspirirani u 2017. Jedan od najodvažnijih stilova koje Stripe koristi je zaglavlje ispunjeno oblicima obojenim u gradiente pod kutem i kombinira ih vrlo efektno. U 2017. ćemo vjerojatno vidjeti više gradienta, pogotovo u hero zaglavljima web stranica, gdje dizajneri imaju priliku privući pažnju novih posjetitelja.

4. oblici s raznobojnim gradientima 
dribbble.com


5. Minimalistički mockupovi

Još jedan trend koji Stripe uvodi je korištenje minimalističkih mockupova, u suprotnosti korištenju realističkih. Ovo omogućuje suptilan tok web stranice i predstavlja mogućnost da se rad unutar mockupa stvarno ističe. 

5. minimalistički mockupovi
www.sketchappsources.com


6. Velike sjene u boji

Kako se sjene ponovno vraćaju u igru, dizajneri traže kreativne načine na koje bi ih koristili u svojim dizajnovima. Jedan od primjera je korištenje velikih sjena u boji, suprotno malim jednobojnim varijantama. U kombinaciji s obojenom pozadinom, ovaj stil može istaknuti element sa sjenom i općenito poboljšati dizajn web stranice. 

6.velike sjene u boji

dribbble.com

 

Kako se 2016. bliži kraju, web dizajneri se sve više udaljavaju od flat trendova koji su bili dominantni zadnjih nekoliko godina. Vizualno zanimljivi i smioni stilovi se nastavljaju razvijati te predstavljati brendove, zadržavajući i poboljšavajući lakoću korištenja za korisnika. Autor : Ben Bate