7 trendova u web dizajnu za 2017.

7 trendova u dizajnu za 2017.
7 trendova u dizajnu za 2017.

Kako se približava kraj 2016., 2017. dizajnerima nudi nove opcije i izbore kod odabira trendova kojima će se pridružiti. Iako su mnogi trendovi iz 2016. i dalje prisutni, postoji nekoliko novih koji se probijaju na površinu.

Donosimo vam 7 trendova koje ne smijete propustiti u 2017.

1. Moderno-retro

Po svojoj definiciji, ovaj stil postoji već neko vrijeme. Moderni "štih", uz dodatak retro fontova i paleta boja, stvara zanimljiv spoj staroga i novoga. U 2016. smo vidjeli rast popularnosti ove vrste dizajna u logotipima, na web stranicama i pakiranjima. Taj trend će se zasigurno nastaviti i kroz 2017. godinu.

Retro Modern

2. Responzivni logotipi

Responzivni logotipi se dizajniraju kako bi održali korak s rastućim izborom formata i veličina dostupnih korisnicima. Skaliranje za mobilne telefone ne znači samo smanjenje u veličini. Dobar logotip će se prilagoditi svojoj okolini i zadržati svoju funkcionalnost. Responzivni logotipi su jednostavni i prilagodljivi. S popularizacijom pametnih uređaja u različitim oblicima, responzivni logotipi će postati još bitniji u 2017. 

Responsive Logos

3. Cinemagraph

Cinemagraph je fotografija na kojoj postoji diskretna kretnja, odnosno animacija. Većinom dolazi u obliku GIF-a. Cinemagraphovi su nevjerojatno jednostavna i efektivna rješenja za jedan od najvećih problema modernog marketinga - vrijeme. Marketing mora funkcionirati brže kako bi privukao našu pozornost, a cinemagraphovi rade upravo to. Uz sve veću konkurenciju u marketingu, očekujte da će i cinemagraphova biti sve više.

cinemagraph

4. Minimalizam

Minimalizam se fokusira na jednostavnost i funkcionalnost, što ga čini odličnim rješenjem za mnoge brendove. Apple se odlučio za ovaj "manje je više" pristup, zajedno s Googleom, koji ga je utjelovio u obliku svog "material dizajna". Više praznog prostora znači veću slobodu i manje točke fokusa. Kako mu popularnost i dalje raste, čini se da će se ovaj trend zadržati i u 2017. godini.

minimalism

5. Ručno crtane slike

Ilustrirane slike su odlične za dodatak "ljudskog faktora" web dizajnu. U posljednje vrijeme, ilustracije imaju tendenciju izazvati nostalgične osjećaje i probuditi dijete u korisnicima. Mogu se koristiti u mnoštvu različitih situacija, ali sve češće se koriste za objašnjavanje i ilustriranje složenijih problema ili uputa. U 2017. ćemo zasigurno vidjeti mnoštvo dizajnova koji koriste ovu vrstu slika.

illustrated

6. Modularni dizajn

Funkcija modularnog dizajna je razbiti tekst i razvrstati ga u upotrebljive komade. Umjesto korištenja velikog bloka teksta, informacije se lakše prenose na ovaj način te potiču ljude na interakciju. Ne samo da modularni dizajn funkcionira kao odličan menadžment alat, već i izgleda vrlo profesionalno, uz dobru izvedbu.

modular

7. Velike slike i fontovi

Ovaj trend je trenutno glavna osobina mnogih dizajnova. Mješavina velikog teksta s jakim fotografijama koje privlače korisnika stvara dizajn koji zrači stilom. Tekst i slike rade zajedno kako bi stvorili velike kontraste i granice.

Bold Photography

Prošle godine, Time je objavio Microsoftovo istraživanje koje pokazuje da se vrijeme pozornosti publike smanjuje kao rezultat digitalnog stila života. Čini se da će dizajn morati pratiti ove promjene. Informacije moraju biti dostupne što brže i što lakše. Trendovi su odličan način za steći popularnost, no treba ih uskladiti i prilagoditi određenom brendu.

Autor: Robert Bailey

Izvor: www.thedesignrange.com