5 Razloga zašto vam je potrebna KVALITETNA WEB stranica

Vaša tvrtka ima web stranicu? No da li je ta web stranica dovoljna da Vaš posao pozicionira tamo  gdje zaslužuje? Vjerojatno ne.

Kada se govori o prodaji proizvoda ili ponudi usluga, dobivanju posjetitelja i online autoritetu profesionalnost govori sve. A ako želite da vas potencijalni kupci ozbiljno shvate – vaša web stranica mora biti odlična.

Ako u svom gradu hodate uz glavnu ulicu i ugledate dućan gdje su vlasnici nacrtali reklamu iznad vrata pomoću flomastera i olovke, biste li ušli?

Ili ako šetate ulicom i zaustavi vas neki trgovac koji prodaje proizvode iz svoje torbe na ulici biste li ih kupili?

Budimo iskreni, ako ste u potrazi za jeftinim toaletnim papirom ili kuhinjskim krpama vjerojatno ćete ući u tu jeftinu trgovinu. No da li biste vjerovali toj jeftinoj trgovini, ili čovjeku na ulici kad biste kupovali veće i skuplje stvari, te da li biste mu vjerovali i ostavili podatke svoje kartice ili računa?

Naravno da ne.

Ista stvar vrijedi i za web stranice: prvi dojam se računa.

Kada stavite svoj posao na Internet, natječete se sa preko milijardu drugih stranica. Sve te stranice obećavaju nešto. I sve one (s nekim iznimkama) nude jednako kvalitetne proizvode i usluge.

Trebate se izdvojiti. Trebate biti taj „jednorog“.

Zašto je potrebno imati web stranicu koja vas izdvaja?

Čak iako uopće ne prodajte proizvode ili usluge, i samo želite da ljudi posjete vašu web stranicu ili pročitaju vaš blog; Ako cijeli dojam izgleda amaterski – automatski ćete biti diskvalificirani. I taj teško privučeni posjetitelj će otići sa vaše web stranice na drugu koja ćemu izgledati uvjerljivija.

Ako ste i dalje uvjereni i mislite „Ja imam web stranicu – bolja mi ne treba!“ evo vam pet razloga zašto vam treba profesionalnija stranica.

 

1. Napravite to ispravno ili nemojte raditi uopće

Ako imate ružnu stranicu koja Vašu tvrtku čini ružnom, bolje je da nemate nikakvu web stranicu. Da stručnjaci kažu da je u istinu tako!

Kao ljudska bića, naš mozak radi brzo. Donosimo odluke u samo nekoliko sekundi.

Razmišljajte o tome kako vi kupujete proizvode i usluge na internetu. Da li ih kupujete s prve stranice na koju naiđete? Ili tražite stranicu i kada dođete na nju kažete „ovo se čini dobro“.

Da, to je točno, odluke o trošenju novca donosimo pomoću naših emocija. Ova tvrdnja je znanstveno dokazana.

Ako vaša web stranica budi strah i tjeskobu u svijesti vaših kupaca to je zato što izgleda neprofesionalno, i zbog toga kupci nisu sigurni da li vam mogu povjeriti svoj novac ili se osloniti na vas da ćete ispuniti svoja obećanja – neće kupiti proizvod ili uslugu od vas.

Nećete dobiti novu priliku da promijenite njihovo mišljenje o Vama.

 

2. Izdvojite se od konkurencije

Ako djelujete u industriji u kojoj ima mnogo konkurencije (u većini ih ima), vjerojatno postoje stotine drugih stranica koje nude isti proizvod ili uslugu kao i vi

Vaš proizvod ili usluga mogu biti najbolji. No ako Vaša web stranica govori drugačiju priču i ne odražava kvalitetu Vašeg poslovanja – Vaš kupac vam neće vjerovati. I  tu uslugu ili proizvod potražiti će negdje drugdje – kod nekoga od Vaših konkurenata koji imaju više profesionalnosti i izgledom bolju web stranicu.

 

3. Vaši klijenti to očekuju

U 2017, kupci očekuju od svih od svih tvrtki da imaju svoju web stranicu. Nije dovoljno misliti da možete cijelo poslovanje voditi sa svoje Facebook stranice ili pak mali oglasnici ili poslovni direktoriji. Kupci također očekuju da su u stanju posjetiti Vašu web stranicu kako bi provjerili da svoj novac daju povjerljivoj i profesionalnoj tvrtki koja ih neće prevariti ili im poslati neki manje kvalitetniji proizvod.

A sa stalnim izmjenama Facebook-ovog algoritma, koji smanjuje koliko često vaši kupci vide vaše objave; Obavezno se mora imati poslovna web stranica uz sve društvene mreže.

 

4. Vaša web stranica je izlog vašeg dućana

Poput trgovine sa znakom koji je napravljen od flomastera i bojica ili sumnjivog prodavača na ulici, loše dizajnirana web stranica može uništiti vaš posao.

Da li želite trgovinu od koje će kupci odšetati ili trgovinu koja će ih zaustaviti u njihovoj šetnji i u koja će ih pozvati da uđu unutra? Da li želite biti onaj čovjek na ulici koji prodaje na ulici satove iz svog kaputa i kojeg kupci zaobilaze, ili želite biti moderna trgovina koju kupci preporučuju svojima prijateljima?

Bez obzira na to da li prodajete proizvode ili usluge, ili pak pokrećete člansku web stranicu ili blog; vaša web stranica je vaš izlog.

Provjerite da li imate profesionalni znak iznad ulaznih vrata i tepih koji poručuje dobrodošlicu vašim kupcima koji nedvojbeno govore da ste ozbiljni.

 

5. Izgubiti ćete posao, ako ne učinite

Ovo je glavna stvar. Ako ste u poslu, u njemu ste kako biste se zaradili. Nadamo se da je riječi i o strasti također. No posebno ako ste samozaposleni – netko tko mora plaćati račune!

Možda ste čak napustili svoj stalni posao kako bi ste ostvarili svoje snove o samostalnosti, stoga je još važnije ovo učiniti ispravnim i financijski vrijednim.

Možemo vam odmah reći da će neprofesionalna web stranici voditi samo do razočaranja i neuspjeha do vaših financijskih ciljeva.

No kao što i znamo, za svaki startup, ili posao do kuće morate voditi računa o smanjenju troškova. I razumijemo zašto neke tvrtke odlučuju uložiti u druga područja poslovanja umjesto u web stranicu. Velika greška što bi rekli BIG MISTAKE 😊

Kako doći do cjenovno pristupačne web stranice?

Dobra vijest je što profesionalne web stranice ne moraju koštati puno. Možete se obratiti nama da odradimo cijeli posao za vas po stvarno pristupačnim cijenama.

Također veliki plus je što možemo odraditi i cijeli marketing i oglašavanje za Vas, te Vam na taj način omogućiti da se koncentrirate na svoj posao, a sve tehnološke aspekte u potpunosti prepustite nama.