UX dizajneri u obrani web projekta

Razmišljajući o zadacima UX dizajnera u našoj web agenciji, a kako bi što više odgovarali na potrebe klijenata i kako tu interakciju između njih učiniti što boljom, shvatio koliko je web dizajn pretrpio štetu u proteklih 5 godina.

Naime proteklih se godina poplavom "web dizajnera" koji nisu imali ni poštene vlastite stranice počeli nuditi "kvalitetne" web stranice po par tisuća kuna, da na kažem po 1000kn, dogodila destrukcija profesije u očima kvalitetnijih klijenata, tvrtki iz srednjeg segmenta. 

Danas je imalo osvješten poduzetnik svjesan je važnosti prezentacije na Inernetu, ali ta prezentacija poslovanja, brenda, korporacije, prodaje usluga, prodaje proizvoda, zahvaljujući predlošcima i dobrom dijelu novopećenih "web dizajnera", kvaliteta te prezentacije se narušila.

Outsourcing web agencije

Logično je bilo tvrtkama da outsourcaju uslugu razvoja web stranice web dizajn studiju, web agenciji, ali nekompetentan web dizaner posve je zanemaravio važnosti UX-a, zanemario je korisničko iskustvo i potrebne korisnika web stranice, ali najvažnije i potrebe njegovog web klijenta i njegove kvalitetne prezentacije.

Događa se da iz tog razloga da neke tvrtke počele raditi web projekte In-House jer su opećene prijašnjim lošim iskustvom, i zanemarivanjem User experience (UX) korisničkog iskustva od strane prijašnjih "web dizajnera". Web dizajner ako je i vrlo solidan ima primarno u glavi dizajn, boje, tipografiju, izgled teksta, koju fotografije uklopiti u koncepciju +  na to često su i destruktivni zahtjeve klijenata, zanemario je korisnika i degradirao mogućnosti konverzije na web projektu.

Web stranica koja nije dobra

Klijenti, poduzetnici tvrtke iz nekog srednjeg segmenta počeli su se voditi idejom da im je jednostavnije napraviti web projekt In-House jer ih "web dizaner"  ionako nije shvatio i nije napravio dobru web stranicu za njihove kupce, klijente.

To što poduzetnik ocjenjuje pod "web stranica nije dobra", ako  je dizajn i solidan, ono što poduzetnik možda i ne zna opisati odgovarajućim modernim terminima, a mi znamo  da se ustvari nije vodilo računa o User experience (UX) o korisničkom iskustvu, o konkretnim posjetiteljima te stranice i nije se napravila prezentacija najbolja za njih.

Sve više i više tvrtki prepoznaje da je pozitivno korisničko iskustvo UX ključno za njihov uspjeh na Internetu. A korisničko iskustvo je prevažno da bi se povjerilo netalentiranim "web dizajnerima".