10 grešaka na vašoj web stranici

Web stranica za vašu tvrtku više nije luksuz - ona je obavezna. No, sama investicija u web stranicu ne znači da je ona efektivna u komunikaciji s korisnicima te da vam poboljšava poslovne rezultate.

Iako može postojati mnogo razloga zašto vaša web stranica nije efektivna.

Donosimo vam 10 najčešćih.

 

Opširnije

9 stvari koje će izluditi vašeg web dizajnera

5 lekcija o web marketingu
5 lekcija o web marketingu

Izrada web stranica nije jednostavna za web dizajnera ali i za klijenta, ali postoje stvari koje mogu olakšati posao vašem web dizajneru. Također postoje stvari koje ga mogu uznemiriti i naljutiti.

Proces izrade web-a može biti težak i zamoran, u članku govorimo o ponašanjima koje treba izbjegavati kako bi vaš poslovni odnos sa vašim web dizajnerom bio bolji. (Svjesni smo da postoje tvrtke koje se bave web dizajnom koje će odustati ako je klijent prenaporan; možda se te teme dotaknemo u nekom drugom članku.)

Opširnije

Google na SMX Westu otkrio budućnost pretraživanja

Google na #SMX Westu otkriva budućnost pretraživanja
Google na #SMX Westu otkriva budućnost pretraživanja

Sunce je sjalo i hotelski bazen je svjetlucao, ali u San Jose konvencijskom centru marketinški stručnjaci se nisu opuštali pod plavim nebom. Umjesto toga, bili su nagurani u preklimatiziranu sobu kako bi čuli govor Googleovog Behshad Behzadia o budućnosti pretrage.

Kako taj Behshad može vidjeti budućnost? Pa, ne može, ali sa impresivnom pozadinom od 10+ godina inženjerstva u Googleu, prilično je kvalificiran da radi pretpostavke.

Opširnije

Platforma za alternativno i online rješavanje spora ( ADR/ODR ) u trgovini (i za web prodaju)

Alternativno i online rješavanje spora
Alternativno i online rješavanje spora

Kada potrošači imaju problem s prodavačem, vezano uz proizvod ili uslugu koju su platili, svoj spor mogu riješiti izvan suda kroz proceduru alternativnog ili online rješenja spora (ADR/ODR).

Kako su takve procedure alternativa rješavanju sporova na sudu, nazivaju se alternativnim rješenjima spora. Kada se obavljaju online, nazivaju se online rješenjima spora.

Opširnije

Sigurne web stranice (https) dobile su poticaj od Googla na rangiranje

Sigurne https web stranice
Sigurne https web stranice

Google je još 2014.  najavio da tvrtke  koje se odluče na HTTPS – dodavanjem SSL 2048-bitnog certifikata na svoju web stranicu – obivaju  mali poticaj na rangiranje na Googlovoj SERP stranici.

HTTPS daje web stranicama malu korist u vezi rangiranja, nešto što se računa kao “lagani signal” u ukupnom algoritmu rangiranja. Naime, u Google-u su rekli kako je ovo “manje vrijedno nego drugi signali kao što je visoko kvalitetan sadržaj.”

Opširnije