Top 5 hrvatskih Payment Gatewaya

Payment gateway za plaćanje kreditnim karticama u hrvatskoj

Payment gateway - predstavljamo najpopularnije hrvatske Payment gatewaye

Payment gateway - Internet servis plaćanja, servis treće strane (third party. Servis za online autorizaciju kreditnih kartica u stvarnom vremenu.

Tvrtke koje nude uslugu Payment gateway pri plaćanju na web shopu, preuzimaju posredništvo između kupca, web trgovine i banke odnosno kartične kuće.

Kupac ne ostavlja broj kreditne kartice u web trgovini već se preusmjerava na stranicu Payment gateway tvrtke koja preuzima broj kartice i ostale podatke za obavljanje transakcije.

Time se web trgovina / trgovac naš klijent oslobađa odgovornosti za čuvanje brojeva kreditnih katica... jer se samo plaćanje ne obavlja u njegovoj web trgovini, (već samo kupovina).

Najrašireniji svjetski Payment gateway su:

- PAYPAL, MONEYBOOKERS, 2CheckOut, Authorize.Net, Amazon Payments, Google Wallet, Dwolla, WePay, ACH Payments, Stripe, a od domaćih imamo:

- T-comov PAY WAY, PANCEPAY ranije OUROBOROS, RBA e-ToMiTreba!!, PBZ MyCheckOut, WSpay, CorvusPay, Webtehov WebPay.

Pojam se odnosi na sustav sigurne autorizacije i naplate kartica putem Interneta, kako biste vašim kupcima osigurali brz, siguran i jednostavan proces kupnje.
Popis TOP 5  HR payment gatewayA za PLAĆANJE KREDITNIM I DEBITNIM KARTICAMA

 

1. Corcus Pay

 

2. WS Pay

wspay logo paymet gateway hrvatska.png
Pogodnosti:  Predautorizacija, sigurnost, naplata, prima debitne kartice

Omogućuje naplatu kreditnih i debitnih kartica u realnom vremenu, visoki stupanj zaštite, te predautorizaciju s naknadnom naplatom transakcija.
Priključenje na sustav je besplatno, a naknada za korištenje iznosi 2.380,00 kn + pdv / godišnje. Provizija po transakciji se ne naplaćuje, što ovo rješenje čini idealnim za kompanije koje ostvaruju veći godišnji prihod, te im se više isplati platiti fiksnu cijenu nego određeni postotak po svakoj transakciji. Web stranica.

3. Pay Way (T-com)
t com payway payment gateway web shop logo

Pogodnosti:  Dodatne mogućnosti, predautorizacija, prima debitne kartice, niža transakcija, spajanje na više banaka

Pay Way je T-comova opcija provedbe plaćanja koja omogućuje  pogodnosti kao što su procesuiranje kreditnih i debitnih kartica, automatska naplata ili predautorizacija, te spajanje na više banaka.

Cijena inicijalnog priključenja na sustav je 1.000 kn, nakon čega se plaća mjesečna naknada od 200 kn, te naknada po transakciji od 1% (do najviše 5kn). Web stranica.

4. AgentCASH

 

5.  Pencepay

pencepay logo paymet gateway hrvatska.png
Pogodnosti:  Dizajn, jednostavnost, integracija, prima debitne kartice

Sada internacionalna opcija za online naplatu, PencePay je pokrenut 2005. od strane hrvatskih poduzetnika. Baziran je na jednostavnom, nenametljivom i prilagodljivom dizajnu. Proces kupnje i naplate je intuitivan čime se smanjuje broj korisnika koji odustanu od kupovine zbog kompliciranosti sučelja.

Uz razne dodatne mogućnosti, kao što je mogućnost integracije s drugim aplikacijama, PencePay je kvalitetan sustav naplaćivanja. Ne nude fiksne cijene, već je potrebno zatražiti ponudu putem emaila PencePay.

6.  MyCheckOut (PBZ)

pbz card my checkout logo hrvatski payment gateway

Pogodnosti:  Konkurentnost, sigurnost

PBZ je još 2003. pokrenula IPG (Internet Payment Gateway), uslugu koja omogućuje internetski prihvat i autorizaciju kartica. 2008. je pokrenula MyCheckOut, koji objedinjuje sve dijelove online plaćanje – ne samo autorizaciju, već i naplatu.

Servis također nudi maksimalnu sigurnost u internetskom poslovanju i usklađen je s propisanim sigurnosnim standardima kartičarske industrije vezanim uz internetsku kupnju i plaćanja (MasterCard® SecureCode™, Verified by Visa).

MyCheckOut koristi suvremene metode zaštite i provedbe plaćanja, podržava kreditne, ali ne i debitne kartice. Za više informacija PBZ.

7. e-ToMiTreba!! (RBA)

e to mi treba paymet.gateway za web shop placanje kreditnim karticama
Pogodnosti:  Konkurentnost, sigurnost, nema mjesečni fee

Usluga Raiffeisenbank Austria d.d. ( RBA) pod nazivom "e-ToMiTreba!!" proglašena je najboljim web servisom te joj je uručena "Zlatna nagrada za web poslovanje u 2008. godini" u sklopu nagrada koje su dodijeljene na konferenciji "Web::Strategija 5.0 - Antirecesijski vodič kroz web poslovanje".

Usluga "e-ToMiTreba!!" donosi niz prednosti, kako hrvatskim poduzetnicima/trgovcima koji prodaju svoje usluge i robu putem Interneta, tako i njihovim on-line kupcima. Hrvatski poduzetnici/trgovci njome dobivaju smanjenje niza troškova uz istovremeno povećanje prihoda i mogućnost pristupa znatno širem tržištu. Njihovi Internet kupci dobivaju brandirano RBA jamstvo sigurne kupovine u samo 3 klika mišem.

* 3D Secure je sigurnosni standard za kupovinu putem Interneta razvijen od strane Visa Internationala (Verified by Visa) i MasterCard Worldwidea (MasterCard SecureCode). Svi povjerljivi podaci o transakciji su zaštićeni posebnim kodom.
Opširnije na KUHADA blogu e-ToMiTreba!!

Usporedna tablica s cijenama: Što je payment gateway i što još plaćate osim izrade web shopa.