Važni savjeti za online trgovce

Savjeti za online trgovinu
Savjeti za online trgovinu

Poslovni proces online trgovine ima mnoge paralele sa poslovnim procesom klasične trgovine.

Neki od tih procesa obuhvaćaju operativno poslovanje, zaključivanje posla, isporuku robe (prozivoda ili usluga), te samog načina plaćanja.

Kako bi olakšali posao online trgovcima, donosimo nekoliko korisnih savjeta kojih bi se trebali pridržavati.

Za početak - pokušajte napraviti sigurnosnu kopiju ili "backup" svoje online trgovine svaki dan. Ako izgubite važne podatke – odrazit će vam se na poslovanje.

Vaš sustav poslovanja mora biti spreman za rast. Ako prodajete 1 proizvod po danu, pakiranje i slanje nebi trebali biti problem – ali budite spremni na to da bi mogli dobivati 100 narudžbi – pripremite se u skladu s time.

Smatrajte Web stranicu svojim – izlogom. Ne pravite greške bazirajući se samo na izgled, vaša online trgovina mora i funkcionirati – nemojte štedjeti na funkcionalnosti!

Web stranica vaše online trgovine mora biti jednostavna za navigaciju. Pokušajte imati što više "praznog prostora" – istražite konkurenciju i uspješne online trgovine – učite od njih, zabilježite si sve što primjetite.

Zlatno pravilo online trgovine – posjetitelj treba u 3 klika mišem postati kupac ( znači – pronaći ono što želi i kupiti ). Nemojte komplicirati!

Bilježite podatke o kupcima, uključujući - što su kupili, kako su pronašli vašu online trgovinu i njihove kontakt podatke.

Komunicirajte sa svojim klijentima, razgovarajte. Zapitajte se što misle o vašoj online trgovini. Koristite se društvenim mrežama ( Facebook, Twitter, Google+ ) ili e-mailom kako bi ih kontaktirali.

Iskoristite podatke o prodaji kako bi "osvježili" online trgovinu – prikažite koji se proizvodi najviše prodaju, stavite popuste na proizvode koji se ne prodaju, prikažite koji se proizvodi kupuju uz odabrane itd.

Činjenica da ste online trgovina ne znači da nebi trebali imati dobru službu/podršku za korisnike. Pružite svojim kupcima jednostavan pristup za razgovor o proizvodima ili uslugama koje pružate.

Jedno od mjesta na kojima ne trebate škrtariti je – sigurnost. Kupci neće unositi svoje podatke o kreditnim karticama ako vaša online trgovina ne uljeva sigurnost.

Omogućite svojim kupcima povrat robe – ne prihvaćajte ako vam vrate pokidanu ili jako zaprljanu robu – ponašajte se kao normalan trgovac.


Ključ svakog online poslovanja je naći proizvod koji ima dobru potražnju na tržištu – naravno koji će vam se isplatiti i donositi profit. Kod odlučivanja o proizvodu najbolje se zapitajte  – "da li bi se odabrani proizvod prodavao u trgovini?"

Zatražite ponudu za izradu web shopa - online trgovine.