Koje su to glavne funkcionalnosti koje svaki moderan web shop mora imati

Glavne funkcionalnosti svakog novog web shopa

Ako želite početi prodavati putem web shopa ili smatrate da je vaš trenutni web shop zastario i ne donosi dovoljno dobre prodajne rezultate, trebali biste uzeti u obzir razne funkcionalnosti koje moderan web shop mora imati kako bi zadovoljio vaše kupce.

Profesionalno izrađen web shop koji je kupcima intuitivan i jednostavan za korištenje može drastično povećati vaš profit.

Donosimo vam nekoliko glavnih funkcionalnosti koje bi vaš budući web shop trebao imati kako bi bio uspješan u prodaji:

Ugrađeni CMS (Content Management System)

CMS je softver ugrađen u web stranicu koji služi kako bi vam omogućio lakši unos sadržaja te vam uštedio vrijeme i novac. CMS vam omogućuje da jednostavno unosite i upravljate sadržajem web stranice bez da znate programske jezike.

Jednostavno i priktično korisničko sučelje

Ako želite privući i zadržati kupce na vašem web shopu, trebate imati jednostavno sučelje putem kojeg kupci mogu brzo i praktično kupovati, bez muke i komplikacija.

Web trgovina treba imati jednostavnu navigaciju kroz kategorije proizvoda koja omogućuje kupcima da se lako vrate na prethodnu stranicu bez da trebaju krenuti iz početka. Kupac također mora imati mogućnost staviti koliko god proizvoda želi u košaricu.

Još jedan od bitnih elemenata uspješnog web shopa je omogućavanje brze i jednostavne kupovine u što manje klikova. Izabetite web shop platformu koja omogućuje kupovinu u što manje koraka te jednostavnu registraciju.

Payment gateways i načini dostave

Odabir košarice web shopa sa više payment gatewaya dati će više povoda kupcima da kupe u vašem web hopu. Uz više payment gatewaya kupci će lakše moći obaviti kupnju jer će imati veliki broj načina za plaćanje poput nekoliko kreditnih kartica i bankovni transfer.

Također je prednost ako ponudite više načina dostave osim jednog standardnog.

Marketing alati

Ako želite stvoriti odnos sa vašim posjetiteljima i povećati bazu kupaca, trebat ćete dosta raditi na svojoj online prisutnosti.

Platforma za web shop bi se idealno trebala moći integrirati sa raznim marketinškim alatima poput programa vjernosti, društvenim mrežama, raznim metodama oglašavanja, alatom za digitalnu analitiku koji pomaže analizirati ponašanje posjetitelja i povećati promet na web shopu itd.

Učinkovita tražilica

Potencijalni kupci žele brzo i jednostavno pronaći proizvod koji im treba. To će im omogućiti učinkovita tražilica koja će im vratiti relevantne rezultate na tražene ključne riječi. Tražilica bi trebala biti dostupna na svim stranicama web shopa te biti postavljena na vidljivo mjesto poput vrha stranice gdje neće nikome promaknuti.

Ako će vaš web shop imati veliki broj proizvoda, tražilica bi trebala imati mogućnost naprednog traženja po imenu proizvoda, veličini tj. broju, težini, boji, cijeni i drugim karakteristikama proizvoda.

Web shop optimiziran za mobitele

Sve više ljudi koristi mobilne uređaje za surfanje internetom i online kupovinu. Čak više od 50% posjeta na internetu se obavlja putem mobilnih uređaja. Vaš web shop bi u svakom slučaju trebao biti responzivan tj. optimiziran za sve uređaje kako bi osobe koje će na vaš web shop doći preko mobitela ili tableta mogle jednostavno pregledavati vaše proizvode i obaviti kupnju bez glavobolje.

Velika je vjerojatnost da će oko pola vaših posjetitelja dolaziti preko mobilnog uređaja. Možete zamisliti koliki bi to bio gubitak kada bi imali neoptimiziran web shop koji bi polovicu potencijalnih kupaca otjerao te se oni vrlo vjerovatno ne bi nikada više ni vratili.

Ako trebate savjet i izradu kvalitetnog web shopa, kontaktirajte nas.