Zašto je SEO pisanje važno?

U prethodnom članku (Što je SEO pisanje?) objasnili smo da je SEO optimizacija za tražilice, i da je to strategija čije provođenje u djelo možete vršiti na vrlo kreativne načine. Naime, bitni dijelovi tog procesa su planiranje, kreiranje i optimiziranje, na prvom mjestu ključnih riječi, koje potencijalni korisnici vašeg proizvoda ili usluge koriste da bi došli upravo do vas. To su temelji.

Ovdje ćemo se pozabaviti s važnošću SEO pisanja i zbog čega je nužno znati sve o tome.

Svatko od nas jedna je ili više priča koje nas određuju i sami ih biramo. Ista stvar s lakoćom se može primijeniti i na moj, njihov, vaš posao.

Za priču, ključni element, kad je SEO pisanje u igri, je SADRŽAJ, koji moramo napisati tako da bude uvjerljiv i da motivira čitatelje/korisnike da nas pronađu, da ih privučemo i da ih zadržimo.

On mora biti, ni više ni manje, nego AUTENTIČANVRHUNSKI NAPISAN. To je osnovni postulat content marketinga, koji je sastavni dio današnjeg poslovanja. Sadržaj, i samo fenomenalan sadržaj. Zašto toliko inzistiram na njemu?

Jer on je sve-kad je kvalitetno osmišljen, postaje poligon za jednako kvalitetne ključne riječi i pojmove pomoću kojih vas klijenti pronalaze. Da, kombinacija sadržaja i ključnih riječi moćna je stvar.

Prema njemu ovisi na kojem ćete mjestu biti kad vas netko potraži pomoću odgovarajućih ključnih riječi. Imajte na umu da je broj pregleda na dnevnoj bazi po svim tražilicama višemilijunski i da je konkurencija nemilosrdna. Zato je važno istaknuti se jer sa SEO pisanjem to radite i za tražilice, a još više za korisnike. Dio dobrog sadržaja su i poveznice na vaše stranice, jer bez toga nećete moći vratiti niti zadržati buduće korisnike, koji mogu postati jako nestrpljivi i nervozni ako se ne mogu vratiti na čitanje vaših zanimljivih sadržaja. Tko god da se bavi SEO pisanjem treba biti svjestan da čitatelji, osim što nemaju sve vrijeme ovog svijeta (ali bi ga trebali imati za vas), također ne vole ako primijete da su riječi nabacane bez glave i repa.

Ono što želim reći je da trebate pisati, iako iscrpno, vrlo precizno  i jezgrovito, i da ih svako malo ključnim riječima trebate podsjećati zašto su došli do vas i zašto će ostati. I ne samo to. Promovirat će vas po društvenim mrežama. Kao što je nekad najučinkovitija bila usmena predaja i stara krilatica „Dobar glas daleko se čuje“, tako je danas, u doba kada tehnologija ne staje s napretkom, najvažnija click-to-click prenošenje informacija. Što ste vidljiviji, veći krug ljudi će znati za vas, što preko tražilica, što preko Facebooka, Instagrama i svih ostalih blagodati koje nam Internet pruža.

Oprostite mi ako ste se pogubili u svim tim zašto-zato nabrajanjima, sada ću izdvojiti ono najbitnije:

  • - Sve ima svoju priču
  • - Ona mora biti autentična, to neka vam bude vodilja
  • - Isplanirajte kako ćete ispričati što nudite, to je prva faza SEO pisanja
  • - Kreirajte, za to trebate iznimno dobar sadržaj
  • - Optimizirajte i ne zaboravite nabaciti link, dva ili koliko ih već treba

 

Zašto?

Jer sve ovo vam pomaže da budete što vidljiviji na tražilicama, a to je važno jer ljudima se ne da baš sve detaljno pretraživati. Budite zanimljivi, istaknite se. Trebate znati što želite i kako to postići. U tome će vam uvelike pomoći članak o tome što je SEO pisanje. Ovaj tekst će vas osvijestiti o važnosti i zašto sve ovo ima smisla.