Upute za podešavanje e-mail postavki na Windows Mobile smartphonima

1. Odaberite ikonu Postavke (Settings) na zaslonu

1

2. Iz izbornika Postavke odaberite Dodaj račun

2

3. U izborniku Dodaj račun izaberite Email

3

6. Upiši svoje ime u polje Name, svoju punu e-mail adresu u polje Email (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), točnu lozinku u polje Password i opis u polje Description. Kad ste popunili sva potrebna polja stisnite Next

4

Primjer:

5

7. Odaberite polje IMAP. Skrolajte dolje kako bi popunili polja na Incoming Mail Server. Unosite "mail.domenu.com" u polje Host Name. Unesite vašu punu e-mail adresu u polje User Name i vašu lozinku u polje Password.

597b

595a

Primjer:

604a

8. Skrolajte niže i unesi podatke u postavke Outgoing Mail Server. Unesite mail.domena.com u polje Host Name. Vašu punu e-mail adresu u polje User Name i točnu lozinku u polje Password. Kada ste unjeli sve potrebne podatke stisnite Next.

603b

9. Stisnite izbornik Save

615a

11a. Ponekad se može dogoditi da postavke ne mogu potvrditi domenu. Evo kako ćete riješiti probleme: prvo odaberite izbornik Continue i slijedite dalje upute

601b

 

602b

Ukoliko se u posavkama  izbaci da ne vjeruje serveru pritisnite Accepte

605a

10. Mail će provjeriti vaše mail postavke. Potvrditi vaše postavke i dodati mail račun. Kada pritisnete Mail otvorit će vam se vaš mail račun.

kuhada 1a

 11. Odaberite ikonu Settings na zaslonu

586a

12. Iz izbornika Settings odaberite Mail, Contacts, Calendars

587a

13. Izaberite mail račun kojeg ste upravo postavili

kuhada 3

account k 1

14. Skrolajte dolje i izaberite polje Advance

advanced

 15. Provjerite da li je isključeno Use SSL  na polju Incoming Settings, ako nije isključite ga. Server Port postavite na 143. Sada su vaše postavke sve gotove.

ssl kuhada 1

620b